Welkom op deze site over alles wat met auto’s en de aankoop en verkoop van auto’s te maken heeft. Tegenwoordig zijn meer en meer mensen zich bewust van de impact van hun rijgedrag, niet alleen op het milieu, maar ook op hun portemonnee. Hier kunt u lezen welke auto’s het zuinigst zijn in elke klasse en waar het verschil zit tussen benzine- en dieselmotoren. Iedereen moet zijn steentje bijdragen tot een duurzamer verkeer en door te kiezen voor auto’s die weinig verbruiken en weinig CO2 uitstoten, maak je een groot verschil. Ook elektrische of hybride auto’s kunnen bijdragen tot een schoner milieu, we zetten dan ook de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rijtje.

Waarop moet je letten als je een nieuwe auto koopt? Koop je liever een nieuw exemplaar of ga je toch voor een tweedehands auto? Wat zijn de valkuilen bij het kopen van een tweedehands voertuig en waar moet je allemaal op letten? Wat is BPM eigenlijk en wanneer moet je het wel of niet betalen? Je vindt de antwoorden op deze site! Verder kun je lezen hoe je een buitenlandse auto kunt importeren een waarom dat wel of niet een goed idee is voor jouw situatie. Mensen die dicht bij de grens met een buurland wonen of hun droomwagen niet kunnen vinden in eigen land, moeten zeker het stukje lezen over het importeren van een Belgische auto of een voertuig uit een ander Europees land.

Kortom, iedereen die eraan denkt een auto te kopen, nieuw of tweedehands, of er eentje te importeren, moet zeker verder lezen.