Een nieuwe auto aanschaffen

buying_a_new_carAls je ervoor kiest om een nieuwe auto te kopen, moet je bepaalde stappen doorlopen voor je echt tot de aankoop kunt overgaan. Wie een nieuwe auto gaat kopen, kan zo overweldigd worden door enthousiasme, net zoals bij het spelen in online casino’s zoals Mr Green, dat er al eens stappen worden overgeslagen. Lees hier een handig 10 stappenplan voor de aankoop van een nieuwe auto.

  • Stap 1: De auto kiezen die bij jou en je wensen past. Dit lijkt misschien een evidente stap, maar hij wordt nog te vaak overgeslagen. Denk aan type, model, aantal zitplaatsen, instaphoogte, verbruik en uitstoot, veiligheidsvoorzieningen, wegenbelastingen, garantie, enzovoort.
  • Stap 2: Kijk goed rond. Als je een merkdealer bij jou in de buurt hebt, kun je daar zeker en vast langsgaan. Maar kijk ook eens naar andere dealers (eventueel van andere merken) in de omgeving en ga op het internet op zoek naar autobedrijven. Zoek naar de beste kortingen, voorwaarden en dienstverlening.
  • Stap 3: Maak een proefrit. Een belangrijke stap die zeker niet overgeslagen mag worden. Tijdens een proefrit merk je niet alleen hoe het zit met het comfort, rijgedrag en weggedrag, maar kom je ook te weten of de bediening, besturing, beenruimte, mogelijkheden, flexibiliteit, opties, enzovoort bij jouw wensen passen. Rij zeker een stukje in de stad en op snelwegen om het rijgedrag in verschillende situaties te beoordelen.
  • Stap 4: Overweeg de extra kosten en leveringstermijn. Ga na wat de bijkomende kosten zullen zijn voor de aanschaf van deze auto. Dan gaat het niet alleen over belastingen, BPM en bijtelling, maar ook over extra opties en kosten voor afbetalingsplannen. Vraag altijd goed na wat de leveringstermijn is en laat in het contract opnemen wat de sancties zijn als de dealer of autobedrijf de termijn niet nakomt. Ook zaken zoals garanties en overname van een oude auto spelen mee.
  • Stap 5: Controleer alle papieren. Bij de aankoop van een nieuwe auto moet je een kentekencard krijgen (ter vervanging van het kentekenbewijs) en een tenaamstellingscode van 9 cijfers die je nodig hebt bij het verkopen of ruilen van de auto.